Ljajić najavio povećanje izvoza softvera

Bez autora
Oct 15 2012

Ministar trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić izjavio je danas da je planirano da se iz Srbije za četiri godine izveze 800 miliona evra kompjuterskog softvera godišnje. To na prvi pogled izgleda kao prevelik cilj, ali s obzirom na razvoj ovog sektora, potpuno je realističan.Iz Srbije je prošle godine izvezeno softvera vrednog 200 miliona evra, a informatika i komunikacije su oblasti koja se poslednjih godina značajno razvijala u Srbiji.

Ljajić najavio povećanje izvoza softveraMinistar trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić izjavio je danas da je planirano da se iz Srbije za četiri godine izveze 800 miliona evra kompjuterskog softvera godišnje.

To na prvi pogled izgleda kao prevelik cilj, ali s obzirom na razvoj ovog sektora, potpuno je realističan, naglasio je Ljajić.

On je podsetio da je iz Srbije prošle godine izvezeno softvera vrednog 200 miliona evra i istakao da su informatika i komunikacije oblast koja se poslednjih godina značajno razvijala u Srbiji.

Precizirao je da su samo prošle godine investicije u telekomunikaicije iznosile 243 miliona evra. Udeo telekomunmikacija i informatičke industrije u bruto domaćem proizvodu u Srbiji u prošloj godini bio je 5,66 posto, što je uprkos krizi, više za 0,5 posto nego u 2010. godini, rekao je Ljajić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik